Toepassing

TOEPASSING VAN DE ENERGETISCHE MIDDELEN VAN HOSPI HEALING

Verschillende toepassingen van energetische middelen

Toepassing van energie en energetische middelen zal niet voor iedereen even bekend zijn, al komen steeds meer mensen er mee in aanraking. Denk bij voorbeeld aan Reiki, Bach Bloesems en het gebruik van edelstenen. Daarom hier een korte schets van hoe dat in mijn praktijk voor energietherapie, Hospi Healing, met mijn energieën in zijn werk gaat. Ook zijn er twee alternatieve mogelijkheden.

Zelfgenezend vermogen

Allereerst een belangrijk verschil met het gebruik van reguliere medicijnen. Omdat medicijnen in de regel symptomen onderdrukken, werken deze anders. Vaak lijkt het een beetje op een lichtschakelaar die aan of uit wordt gezet. Het gaat bij onderdrukken van symptomen echter om een totaal ander proces dan bij gebruik maken van subtiele energieën. In de regel zijn het chemische stoffen, die vaak naast het onderdrukkende effect nog andere werkingen hebben (de bijwerkingen) en er op den duur ook voor zorgen dat je zelfgenezend vermogen steeds verder wordt aangetast. De medicijnen maken tenslotte dat je eigen systeem, dat deze symptomen als onderdeel van haar proces naar heling gebruikt, niet voort kan zetten. En hoe meer en vaker je hiervan gebruik maakt, hoe meer energie je systeem nodig zal hebben om deze symptomen blijvend onder de duim en onder het bewustzijnsniveau te houden.

Subtiele energieën

Voor het ervaren van de werking van subtiele energieën is altijd een bepaalde fijngevoeligheid en opmerkingsgave (bewustzijn) nodig. Deze heeft natuurlijk ook tijd nodig om zich weer op te bouwen als deze niet meer aanwezig is (jonge kinderen zullen vrijwel altijd in staat zijn deze energieën te kunnen voelen). Een algemene regel voor de toepassing is dan ook dat je altijd even de tijd neemt om te voelen wat er gebeurt bij gebruik van een energie. Dit vergroot je fijngevoeligheid voor deze energie, en maakt je meer open en ontvankelijk zodat de energie effectiever zijn werk kan doen. Dit zijn de voornaamste energieën of energiedragers waar ik naast Soul Reiki gebruik van maak:

  • Afstemmingen
  • Ruikflesjes
  • Druppelflesjes
  • Edelstenen

Een toepassing van Hospi Healing: edelstenen als dragers van ingestraalde energie

Ruikflesjes en druppelflesjes

De ruikflesjes en druppelflesjes zijn gevuld met alcohol waarop de energie is geladen. De druppelflesjes kun je in bijvoorbeeld water druppelen, of direct op de tong. Aan ruikflesjes hoef je slechts te ruiken (alsof je de geur van een bloem opsnuift). Je krijg dan een klein beetje van de verdampende alcohol met daarbij de energie binnen. Het voordeel van ruikflesjes boven druppelflesjes is dat de energie via het zenuwstelsel in de neus direct overgaat in het bloed. En vandaar zal het op de plek terecht komen waar je energiesysteem de energie het beste kan gebruiken. Ruikflesjes werken sneller en iets gemakkelijker dan druppelflesjes, maar je kunt daarin gewoon je eigen voorkeur volgen. Gebruik ze telkens als je de energie nodig hebt of prettig vindt. Laat je daarbij ook leiden door je intuïtie. En probeer altijd even te voelen wat er na inname in je lichaam en energiesysteem gebeurt (bewustzijnsverhogend effect).

Edelstenen

Edelstenen kunnen in de hand worden gehouden als knuffelsteen, bij je gedragen worden in je broekzak of in een speciaal zakje dat je om je hals kunt dragen. En verder kun je het onder je kussen leggen of op je werkplek. Of natuurlijk op een plek waar je vaak zit en je het zo bij de hand hebt. De energie zal door aanraking werken op je lichaam en aura. En ook uitstralen in de omgeving. Een speciale toepassing is het leggen op plekken waar je pijn hebt, waar je vaak klachten hebt (zoals stijfheid, gebrekkig of overdadig functioneren van organen en klieren), op plekken waar mogelijk blokkades voorkomen (vaak in gewrichten) of daar waar het gewoon prettig voelt.


Contact

Home